Weblog

 • Missie

  maandag, 9 januari, 2017

  India is ‘booming’, maar de arme bevolking (zo’n 450 miljoen mensen) profiteert nog niet mee van de 9% economische groei. Maar er is hoop! Zet je zintuigen open in India en voel de positieve energie van al die mensen die vooruit willen. De jonge generatie van India bindt de strijd aan tegen de armoede, milieuvervuiling en corruptie. Zij laten zich niet kisten door de bureaucratie en starten allerlei kleinschalige intitiativen, zoals empowerment van vrouwen in sloppenwijken, opschoon-akties in vervuilde gebieden, protestmars tegen corruptie, etc.

  2 vrolijke vrouwen    4 mannen aan het scheppen   4 jongeren met poster van geld

  Op bijv. Facebook vind je oneindig veel voorbeelden van dergelijke projecten. De moderne, hoogopgeleide jongeren weten goed gebruik te maken van de nieuwe media om zo aandacht te vragen voor de ‘goede zaak’ en andere mensen te mobiliseren. Miljoenen artistieke hippe jongeren die zich inzetten voor een betere wereld: de ‘cultural creatives’ van India.

  Emax Domina heeft als doel om lokale initiatieven in India te ondersteunen en op die manier te helpen de problemen in India op te lossen. Enerzijds door bewustwording, en anderzijds door een afzetmarkt in Nederland te creeren voor de trendy producten die bij de verschillende projecten worden gemaakt.

  logo's van indiase goede projecten

  Deze projecten - en nog veel meer - wil ik allemaal over vertellen!