Weblog

 • Hoe gaat het?

  woensdag, 9 november, 2011
  Er wordt vaak aan me gevraagd: “hoe gaat het nou met je bedrijf?”. Ik heb daar een standaard antwoord op: “nou, het gaat steeds beter, maar winst maak ik nog lang niet.” En afhankelijk van de persoon die het vraagt (en mijn gemoedstoestand) ga ik danwel dieper in op de knelpunten waar ik tegenaan loop en hoe moeilijk ik het af en toe heb, danwel hou ik een lovend verhaal over de successen die ik behaal en hoe geweldig het wel niet met Emax Domina gaat.

  Tijdens een bijeenkomst van vrouwelijke onderneemsters in India vergeleek een van de spreeksters het ondernemerschap met een rit in een achtbaan: momenten van euforie afgewisseld met momenten van angst. Dat hoort bij het ondernemerschap, en dat moet je liggen. “If you don’t enjoy the ride, get off”.

  Het ene moment kan ik vol vertrouwen zijn dat het gaat lukken met Emax Domina, bijvoorbeeld als er een bestelling via de webshop binnenkomt, of als ik een enthousiaste mail krijg. Maar dan kan ik weer helemaal in de put zitten als ik zie dat concurrenten wél in de vrouwenbladen staan, of als ik bedenk wat ik allemaal wil doen en hoe weinig tijd ik heb.

  Maar het lukt me steeds beter om te genieten van de rit in de achtbaan. Ik heb een doel voor ogen: Emax Domina in de markt zetten als een hip & duurzaam merk en voldoende opdrachten genereren voor de projectpartners in India. Maar ik wil dat niet te snel zodat het behapbaar blijft en ik het op mijn eigen manier kan doen.

  En als ik even een dipje heb, dan neurie ik mijn favoriete liedje van De Dijk: