Weblog

 • Goed Karma

  maandag, 10 oktober, 2011

  Vorige week heb ik een pakket verstuurd naar een verkeerd adres .... Hoe kon ik nou zo stom zijn! Tja, achteraf is het wel te verklaren. Ik moest de adres-sticker printen en riep mijn template op in Word. Maar ik had nieuwe stickervellen en moest daarom een andere papierindeling en printerinstelling uitzoeken. Dat was allemaal niet zo eenvoudig en duurde langer dan ik dacht. Toen het adres uiteindelijk goed binnen de kaders uit de printer kwam rollen was ik zo blij dat ik helemaal vergat het adres te veranderen.

  Het pakket kwam dus aan bij een vrouw die een paar dagen daarvoor een bestelling bij Emax Domina had geplaatst. Zij belde mij op en vertelde heel verbaasd geweest te zijn toen ze nog een pakket ontving maar toen ze het pakket had opengemaakt en de factuur had gevonden, snapte ze dat het niet voor haar was bedoeld. Ze bood aan om het pakket weer dicht te plakken, het goede adres erop te zetten en naar het postkantoor te brengen. Ik bleef maar zeggen hoe dankbaar ik haar was, en hoe ik zo stom had kunnen zijn. Maar zij zei heel laconiek: ‘ach, het blijft mensenwerk. Kan toch gebeuren?”.

  Vervolgens meldde ik aan degene voor wie het pakket wel bedoeld was dat het wat langer ging duren en dat het pakket misschien wat rommelig eruit zou zien omdat het was opengemaakt. Ook zij reageerde heel coulant: “geeft helemaal niks hoor”. Inmiddels heeft ze het pakket ontvangen en mailde ze me dat het allemaal was goedgekomen en dat ze er erg blij mee was.

  Eind goed, al goed dus. Maar ik heb er wel een tijdje buikpijn van gehad! Ik verzuchtte tegen een vriendin dat ik het zo onprofessioneel en slordig van mezelf vond. Maar zij reageerde op dit verhaal met de opmerking: “maar het is juist geweldig, een goed teken. Dit betekent dat er allemaal positief ingestelde mensen op je af komen die jou gunstig gestemd zijn”. Zo kun je het inderdaad ook bekijken! Zoals de Indiers het noemen: een bewijs van ‘goed karma’.