Weblog

 • Indiaas particulier initiatief

  woensdag, 1 juni, 2011

  Aanstaande zondag 5 juni is het wereldwijd World Environmental Day, een jaarlijks evenement van United Nations om mensen over de hele wereld te mobiliseren acties te ondernemen voor het behoud van onze planeet. India is dit jaar het gastland. Op de website vindt je het officiele programma, maar ook tal van activiteiten die op lokaal niveau door mensen worden georganiseerd.

  Mijn mailbox en Facebook loopt over van berichten over lokale pariculiere initiatieven in India om mensen bewust te maken van de waarde van afval. Ik noem er een paar:

  - In Pune wordt door Ecoexist een muziekfestijn georganiseerd op 4 en 5 juni waarbij muziek gemaakt wordt met instrumenten gemaakt van afval. “Make music with the band - bring your own waste plastic bags and join in!” Ook wordt er een workshop gegeven hoe je met repen van oude plastic tasjes kunt haken. Meer informatie op hun Facebook-pagina.  

   

  - Mijn producent van tassen, Green the Gap, organiseert ook een conert op de vooravond van World Environmental Day in New Delhi. Zij zullen ook de producten verkopen die zij hebben ontwikkeld in samenwerking met de popgroep Menwhopause van gerecyclede autobanden (o.a. een hoes voor een gitaar!).

   

  - Clean Planet organiseert een Bazaar in Mumbai. Zij willen mensen vooral bewegen geen plastic tasjes meer te gebruiken maar duurzame boodschappentassen. Meer informatie op hun Facebook-pagina.

   

  - Een erg leuk particulier initiatief in Bangalore: Daily Dump (zie www.dailydump.org) zal een presentatie en demonstratie geven hoe je je dagelijkse organische afval kan composteren, onder het motto: ‘Make waste useful’.

   

  En dit zijn slechts voorbeelden.... allemaal fantastische initiatieven die laten zien dat er in India wel degelijk een beweging is naar ecologisch bewustzijn, met name bij de jongere generatie.