In de media

 • Women Entrepreneur

  22 april 2013

  Supertrots ben ik, dat ik ben opgenomen als 1 van de 10 verhalen in het boek 'Business Buzz - A rendezvous with women entrepreneurs'. Ik ben geinterviewd door Sonali Jain en ze heeft er een mooi verhaal van gemaakt. Volgens Indiase traditie wordt er echt een loftrompet geschald..... ik ga er bijna van naast mijn schoenen lopen!

  Ik heb beregoeie herinneringen aan mijn tijd bij het IIMB (Indian Institute of Management in Bangalore). Dit is een topschool in India voor MBA-studenten. Elk jaar organiseren ze in de zomermaanden (april-mei), als het in India op z'n heetst is, een cursus voor vrouwen die onderneemster zijn of willen worden. Het waren erg intensieve weken: 6 dagen per week van 's morgens vroeg tot 's avonds laat (gelukkig wel een airconditioned collegezaal !). Ik deed mee in het jaar 2009 en met mij nog 134 andere vrouwen (waarvan 1 Duitse en de rest Indiase). Ik heb er o.a. Nupur Goenka leren kennen, degene die de tassen van billboard voor Emax Domina maakt.

   

  En op zoek in mijn foto-archief kwam ik dit vrolijke plaatje tegen. Het was de dag van de diploma-uitreiking. Voor de gelegenheid had iemand speciaal een extra sari meegenomen omdat ze vonden dat ik OOK in een sari moest. Ik ben benieuwd wat er van al die vrouwen is geworden!

  Groep vrouwen in sari

  Degene aan mijn linkerkant runt een tuincentrum. Degene die rechts naast me zit heeft een succesvol HR-adviesbureau e2e people practices met inmiddels 10 man personeel. En degene daarnaast runt een reisbureau voor avontuurlijke reizen. Ja, allemaal ondernemende vrouwen!