Schorten en dekens

Schorten en dekens

De schorten  en patchwork dekens  worden, in opdracht van Emax Domina, vervaardigd door Jacobs Well, een fair trade gecertificeerd naaiatelier in het hartje van Bangalore. Jacobs Well behoort tot de Oasis-groep, een internationale ontwikkelingsorganisatie voor de empowerment van vrouwen. Oasis organiseert in Bangalore trainingen voor kansarme jonge vrouwen uit de sloppenwijken. Het betreft kwetsbare vrouwen met nauwelijks opleiding voor wie de mogelijkheden op de arbeidsmarkt nihil zijn. Oasis leert de vrouwen niet alleen om te gaan met de naaimachine, maar ook hygiene, Engels, sociale vaardigheden, etc. De vrouwen kunnen na afloop van de training van een jaar aan de slag als naaister en voor hun gezin de kost verdienen.

 

Jacobs Well biedt werkgelegenheid aan de afgestuurden en stagiaires van Oasis. Hier krijgen de vrouwen werkervaring en ‘in-house’-training. Jacobs Well biedt een veilige en vriendelijke werkomgeving en de vrouwen krijgen er een eerlijk salaris, een verzekering tegen ziektenkosten en spaarplan.

 

lachende Indiase vrouw   naaiatelier India   vrouw achter Naaimachine india

Het management van Jacobs Well bestaat uit (internationaal) ervaren mensen met oog voor kwaliteit.  

 

De naaisters worden aangestuurd door een zeer kundige  ‘master-tailor’ en een ontwerpster die is geschoold op het National Institute of Design van India (NID Hyderabad).

 

Voor meer informatie, zie het blog over het verhaal achter de schorten en dekens.