Billboard tassen

In India zie je ze overal, van die enorm grote reklame-billboards van tientallen meters groot. Ze zijn gemaakt van een 3-lagen dik materiaal en voorzien van een laag flexibel vinyl, kortweg ‘flex’. Wat gebeurt er met die enorme billboards nadat ze hun tijd hebben gehad?

 

Indiase designer Nupur Goenka ontwierp een prachtige boodschappentas van afgedankt flex gecombineerd met Indiase sari-stoffen en leer. Nupur Goenka is al ruim 5 jaar bezig om producten te maken waarbij afgedankt materiaal wordt hergebruikt. Haar initiatief LetS biedt werkgelegenheid aan 15 mensen die op een duurzame en verantwoorde manier afval omzetten in prachtige producten. De LetS tassen worden al verkocht in Amerika, Australie en Japan en sinds kort importeert Emax Domina de tassen ook naar Nederland.

            

Per billboard kunnen gemiddeld zo’n 20 tassen worden gemaakt. De tassen zijn aan de binnenkant voorzien van kleurrijke sari-stoffen en aan de zijkanten afgezet met restjes leer. Elke kleurrijke tas is gemaakt van verschillende stukken van de billboard en verschillende sari-stoffen en is daarmee uniek.

            

De tas is stevig en waterafstotend. Een ideale tas om boodschappen mee te doen, of mee te nemen naar het strand!