Angela

Angela

Hoi, ik ben Angela Rooijmans en ik heb samen met mijn man en 2 kinderen 3,5 jaar in India gewoond. Midden 2010 zijn we teruggekeerd naar Nederland en sindsdien ben ik bezig met Emax Domina.

Ik geloof dat wij in het westen met ons consumptiedrang de wereld kapot maken, enerzijds door uitbuiting van de allerarmsten, anderzijds door vervuiling. De arme landen zijn daarvan de dupe. Ik hou heel erg van India en ik wil graag een bijdrage leveren om de problemen waar India mee kampt op te lossen.

Volgens mij is de beste manier van hulpverlening het ondersteunen van eigen initiatief. Daarom wil ik lokale (kleinschalige) projecten in India helpen om voor de producten die ze maken een afzetmarkt te vinden in Nederland. Door deze projecten te ondersteunen, en voor hun producten een eerlijke prijs te betalen, wil Emax Domina zorgen dat de welvaart eerlijk wordt verdeeld en dat er een eind komt aan de uitbuiting van de armste der armen. Daarnaast wil ik bewustwording creëren in Nederland dat wij met ons consumptiegedrag invloed hebben op het welzijn van mensen aan de andere kant van de wereld.

Voor Emax Domina zoek ik hippe producten uit India, van gerecycled materiaal en verantwoord gemaakt. Ik heb ervaren dat er in India een jonge generatie actief is die heel bewust bezig is met duurzaamheid. Zij initieren tal van projecten voor het behoud van milieu, of voor de empowerment van de arme bevolking. Jonge moderne ontwerpers van het Design Institute  bijv. helpen bij productontwikkeling bij ngo’s, in de sloppenwijken worden jongeren getrained in het maken van producten van afval, etc.

 

 

In het ASN-magazine van september stond dit profiel (#trots!):