Algemeen

Emax Domina (Latijn voor ‘Kooplustige vrouw’) richt zich op vrouwen die graag leuke, aparte dingen kopen en zich daarbij goed willen voelen. De producten van Emax Domina zijn niet alleen mooi, maar ook verantwoord: ze zijn gemaakt van restmaterialen en op een duurzame manier geproduceerd.

Alle producten komen uit India. Bij de ontwikkeling van de producten zijn Indiase designers betrokken die oog hebben voor westerse trends. Hierdoor hebben de producten een eigentijdse en moderne uitstraling.

Voor Emax Domina is het heel belangrijk dat de producten op een verantwoorde manier gemaakt worden. Dit betekent dat de mensen die de producten maken een eerlijk salaris krijgen en dat er absoluut geen sprake is van kinderarbeid. Veel van de producten worden geproduceerd door zogenaamde ngo’s, oftewel zelfhulpgroepen waar vrouwen worden getrained om de producten te maken, en daarnaast ook les krijgen in hygiene, Engels, ondernemingsvaardigheden, etc. Wij zijn er trots op dat Emax Domina op deze manier bijdraagt aan de ontwikkeling van vrouwen in India.

Emax Domina is opgericht door Angela die midden 2010 is teruggekeerd naar Nederland na een verblijf van een aantal jaren in India (Bangalore). Haar India-avonturen kun je lezen in het weblog!

Lees ook de achtergrondverhalen van de producten:

- plastic manden en tassen

- krantenpapier producten

- schorten en dekens

- billboard tassen

- vlaggenslingers

- rubberen portemonnees, tassen, onderzetters etc.

- boekensteunen van fietskettingen

- rubberen manden van autoband

- sjaals